svenska
Lyssna
MENY

¡Viva México! – livet, döden och skapandet av ett land 

Vi tar oss från landets ursprung och framåt i ett land där närheten mellan liv och död är själva kärnan i den mexikanska identiteten.  Den skildras redan i aztekernas skapelse- och dödsmyter men även i Mexikos dramatiska historia och samtid. För som det sägs, i Mexiko är det förflutna evigt levande.

Viva Mexico

VÄRLDSKULTURMUSEERNA ONLINE

Har du inte möjlighet att besöka museet med din klass? Häng då med på ett digitalt skolprogram med pedagog från Världskulturmuseerna!

Skolprogrammet sker via Microsoft Teams, Zoom eller annan likvärdig plattform. Klassens elever kan befinna sig i klassrummet såväl som i hemmet. I samband med bokning återkopplar museets pedagog vilka tekniska specifikationer och rutiner som gäller för skolprogrammet.

LEKTIONSINNEHÅLL

Det är berättelsen om de tidiga mesoamerikanska kulturerna i Olmeker och Maya som bärs vidare under Aztekerna och leder vidare med i en frontalkrock med det europeiska och katolska under kolonialtiden och vidare mot självständighet och revolution.  

Mexiko firade förra året 200 år sedan självständigheten 1821 och uppmärksammade även 500 år sedan Vicekungadömet Nya Spanien vars huvudstad New Mexico skapades på ruinerna av aztekstaden Tenochtitlán, 1521.   

Kom och ta del av berättelser från Moctesuma II, Malinche, Miguel Hidalgo, Frida Kahlo med flera i jakten på att bygga en berättelse långt bortom tacos och gränsmurar.   

INFORMATION

Målgrupp: Högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildningar 
Längd: 45 minuter
ONLINE via valfri digital plattform: (Teams, Zoom, Google Meet)
Interaktivt verktyg: Mentimeter (eleverna använder telefon, platta eller dator)
Kostnad: Avgiftsfritt (grundskola & gymnasium), 1 600 kr (vuxenutbildningar)

För att boka detta mejla din förfrågan här.