svenska
Lyssna
MENY

Museibutiken

Världskulturmuseernas butiker erbjuder ett omsorgsfullt utvalt och handplockat sortiment från hela världen. Hantverk och hållbarhet är i fokus och vi arbetar gärna med nära relationer till tillverkare ute i världen. Därför hittar du genuina produkter hos oss. Du är varmt välkommen, kom och botanisera bland våra varor eller slå dig ner och bläddra i våra böcker, vi vill gärna vara ditt förlängda vardagsrum.

Museibutiken

Webbshop

Nu kan du handla utvalda produkter från Världskulturmuseet på nätet.
Välkommen till Världskulturmuseernas webbshop.

Världskulturmuseets butikssortiment rör sig mellan kulturer och världsdelar, historia och samtid, kring kreativitet och reflektion. Vi gillar ting som väcker tankar om hur det är att vara människa, tillsammans eller själv.

Hållbarhet och rättvis handel är en självklarhet i butiken. Allt har dessutom en historia som vi gärna berättar.

Rör ner vår egenproducerade honung i téet eller i desserten. Hos oss hittar du även Aleppotvål (från Syrien), en naturlig tvål med lagerbärsolja som är både läkande och antibakteriell. Förgyll din vardag med humor i form av t.ex. Jan Stenmarks ironiska och underfundiga kommentarer – vi har hans bilder som magneter, posters och vykort. I våra väskor sydda av våra reklamvepor kan du packa ner allt du behöver inför kommande äventyr – återbruk och nöje i ett!