svenska
Lyssna
MENY

Fråga museipedagogen! online

Världskulturmuseet online

Studerar ni ett ämnesområde som har med Världskulturmuseerna att göra? Har ni några frågor ni undrar över? Täcker någon av våra program och lärresurser inte riktigt ert behov och ni vill prata direkt med en kunnig expert? Kan det gälla historia, religion, geografi, samhällskunskap, bild, konst, slöjd, myter, kulturarv, rasism, kolonialism eller museiföremål och museers verksamhet? Kanske har ni varit på ett besök på något av våra museer och vill veta mer? Kanske arbetar ni med ett eget arbete och behöver hjälp på vägen? Tveka inte att boka ett videomöte med en våra kunniga museipedagoger! 

VÄRLDSKULTURMUSEERNA ONLINE

Har du inte möjlighet att besöka museet med din klass? Häng då med på ett digitalt skolprogram med pedagog från Världskulturmuseerna!

Skolprogrammet sker via Microsoft Teams, Zoom eller annan likvärdig plattform. Klassens elever kan befinna sig i klassrummet såväl som i hemmet. I samband med bokning återkopplar museets pedagog vilka tekniska specifikationer och rutiner som gäller för skolprogrammet.

LEKTIONSINNEHÅLL

Grundskola åk 7–9, gymnasiet och vuxenstuderande

Programmets innehåll utgår ifrån era frågor och vad ni själva vill ha ut av programmet. En lärare och en klass kan boka ett videomöte, men elever kan även själva boka ett möte om de är i färd med ett eget arbete om något som berör Världskulturmuseernas ämnesområden. Kanske har eleverna samlat på sig frågor som de undrar över och vill fråga någon som kan ha svar och råd? Kanske har klassen varit på ett besök på Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet eller Världskulturmuseet och vill lära sig ännu mer? Kanske har klassen använt sig av vårt studiematerial och någon av våra digitala lärresurser och har ännu fler frågor? Kanske gäller det någon specifik kultur, någon tradition, någon religion eller någon historisk konflikt?

Ni mejlar en bokningsförfrågan med datum och tid och berättar i stort vad ni vill ha reda på mer om. Efter att vi tagit emot förfrågan återkommer vi om möjligheten till bokning och ni skickar över era frågor så att vi kan förbereda oss och videomötet kan bli så bra som möjligt. Föremål och bilder kan möjligen visas för att gestalta det som eleverna undrar över.

Är ni på väg att besöka oss och vill ha en kort introduktion till ett eller flera av våra museer går också ett kort möte bra.

Om elever själva bokar ett videomöte när de är i färd med ett eget arbete är det viktigt att veta att museipedagogen inte nödvändigtvis kommer svara rakt ut på alla frågor som eleverna har. I stället kommer eleverna få tips om var de kan leta efter svaren, hur det kan ta sig vidare, om de är på rätt spår, vilka källor de kan använda.

Hoppas vi ses!

INFORMATION

Skolform: Grundskola, gymnasiet och vuxenutbildningar 
ONLINE via valfri plattform: (Teams, Zoom, Google Meet)
Längd: 15-30 minuter
Pris: Avgiftsfritt (grundskola & gymnasium), 1 600 kr (vuxenutbildningar)

För att boka detta program mejla din förfrågan här.