svenska
Lyssna
MENY

Tillgänglighet

Här hittar du information om tillgänglighet på museet. Vi har ett fortgående arbete med att öka tillgängligheten och vi tar gärna emot synpunkter och förslag på hur vi kan bli ännu bättre.

Världskulturmuseet i tillgänglighetsdatabasen

FÄRDTJÄNST OCH PARKERING

Museets besöksadress är Södra vägen 54, Göteborg. Det finns två parkeringsplatser för rörelsehindrade på framsidan nära huvudentrén. Entrén ligger i gatuplan med en roterdörr samt en bred slagdörr med automatisk dörröppnare.

FÖR BESÖKARE MED NEDSATT RÖRELSEFÖRMÅGA

Alla våra utställningshallar nås med hiss och saknar trösklar. I vår barn- och familjeutställning Tillsammans är både miljö och innehåll genomgående anpassat för våra besökare i rullstol.

Det finns två hissar som går till alla våningsplan i huset (mått: 160cm*140cm). Ytterligare en hiss går mellan entréplan och restaurang/konferensplan (mått: 150cm*140cm, max vikt 1000kg). Kontakta en museivärd i receptionen om du behöver hjälp. En rullstol finns för utlån. På våningsplan 2 och 3 finns toaletter för personer med funktionsnedsättning. RWC-larm på flera.

FÖR BESÖKARE MED NEDSATT SYN

Ibland kan utställningarna upplevas lite mörka, det är för att skydda våra känsliga föremål. I vår utställning Tillsammans finns taktila modeller och föremål. Det finns också inspelade berättelser och information att ta del av. Brailletext (punktskrift) finns på hissknapparna. Har du ledarhund/servicehund är den välkommen, i övrigt är husdjur inte tillåtna på museet av hänsyn till besökare med allergi.

FÖR BESÖKARE MED NEDSATT HÖRSEL

I auditoriet (Studion) finns hörslinga och möjlighet till stöd för personer med nedsatt hörsel. Möjlighet finns att boka visningar i lugnare miljö innan museet öppnar. I våra utställningar finns mycket information i textform.

FÖR BESÖKARE MED ALLERGI

Museet är rökfritt. Assistanshundar är välkomna men inga andra pälsdjur.

FÖR VÅRA YNGSTA BESÖKARE OCH DERAS VUXNA

Av brandsäkerhetsskäl får inte barnvagnar tas med på plan 3 och 4. Det går bra att parkera sin barnvagn på entréplan under trappan. Barnvagnslås finns att köpa i informationen och det finns två stycken bärselar till utlån.

Restaurang Tabla har barnanpassade alternativ och för de allra minsta finns hemlagad barnmat tll försäljning, samt att det finns en mikrovågsugn att värma medhavd barnmat i. Matsäcksplats för medhavd mat finns anvisad i trappan.
WC med skötbord finns på två våningsplan, entréplan samt våning 3.

BLISSKARTA

På ett museum finns många saker som saknar symboler på en vanlig blisskarta. Skriv ut Världskulturmuseets egen blisskarta och ta med vid besöket. Läs mer här.

EGEN TILLGÅNG TILL EN UTSTÄLLNING

För dig med med fysiska och kognitiva utmaningar:
Har du behov av att kunna utforska en utställning på dina villkor? Du är välkommen för en stund i våra utställningar när museet är stängt för andra besökare. Du får uppleva utställningen i lugn och ro i din takt. Kom själv eller i liten grupp. Vi tar emot dig och hälsar välkommen. Vill du att vi visar och berättar mer om något du är intresserad av så är vi gärna din samtalspartner.
När: Torsdagar kl. 9.00-11.00, boka så lång tid du önskar.
Kostnad: Entréavgift, ingen extra kostnad tillkommer. Ledsagare med ledsagarkort har fri entré.
Boka: Kontakta aktiviteter@varldskulturmuseet.se.

KONTAKT

Vill du få mer information inför ditt besök? Ring till museet på telefon 010-456 11 79 eller mejla på info@varldskulturmuseet.se