svenska
Lyssna
MENY

Inför ditt besök

Här hittar du information inför ditt besök hos oss på Världskulturmuseet.

Inför ditt besök

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Tisdag 11-17
Onsdag 11-20
Torsdag - söndag 11-17 

Läs mer om avvikande öppettider här.

Biljetter och årskort

Från och med 1 januari 2023 behöver du som fyllt 19 år köpa biljett till museet.

Ett årskort kostar 170 kronor och ger dig fria besök till Världskulturmuseet i Göteborg i ett år från inköpsdatum. Årskort köps via Tickster eller på plats på museerna. Läs mer om årskortet här.

Årskort Support kostar 350 kronor och precis som årskortet ger det dig fria besök till samtliga fyra världskulturmuseer i ett år från inköpsdatum. Det låter även museet ha särskilda öppettider med fri entré. Läs mer om årskortet support här.

En dagsbiljett kostar 150 kronor och köps på plats på museet.

Till en del av museets programaktiviteter och vissa specialutställningar behöver man ibland köpa biljett. Detta står alltid nämnt i informationen om varje aktivitet och utställning.

Fri entré

Fri entré gäller för barn och unga upp till 19 år.

Det är även fri entré för asylsökande med giltigt LMA-kort från Migrationsverket. Fri entré gäller även mot uppvisande av giltigt kort för medlemmar i ICOM eller Sveriges museer.

HITTA HIT

Världskulturmuseet ligger på Södra vägen 54, bredvid Universeum vid Korsvägen.

KOLLEKTIVTRAFIK

Just nu förändras kollektivtrafiken mycket kring Korsvägen och de flesta linjer får nya tillfälliga resvägar. Bäst att kolla aktuella linjer och tider på Västtrafiks sida: Planera din resa med Västtrafik

Tänk på att det är obevakade övergångställen från hållplatsen. 

PARKERING

Parkeringshus finns på Södra vägen vid södra entrén till Liseberg (just nu ombyggnation i området så parkeringsmöjligheter kan förändras), samt på Valhallagatan vid Scandinavium och Valhallabadet. Parkeringsplatser för personer med funktionsnedsättning finns på framsidan och baksidan av huset.

GRATIS INTERNETUPPKOPPLING

Vi erbjuder våra besökare gratis Wi-Fi. Fråga efter inloggningsuppgifter i informationsdisken.

FOTOGRAFERING

Det är tillåtet att fotografera utan blixt, men inte för kommersiella syften. Du får gärna fotografera med mobilkamera och dela dina bilder i sociala medier.

VÄSKOR OCH PARAPLYER

Större väskor, ryggsäckar och paraplyer får inte medtas i utställningarna. Är du osäker, hör gärna med vår personal. Låsbara förvaringsskåp finns att låna under ditt besök, de är belägna nära entrén på plan 2.

FÖRVARING

Det finns låsbara skåp i anslutning till entrén på museet, där väskor och paraplyer kan förvaras gratis under besöket. Skåpen låses med kod.

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

På grund av säkerhetsskäl ska barnvagnar parkeras under trappan på plan 2 (entréplan). Behöver du lås finns det att köpa i receptionen. Bärselar finns att låna i receptionen. Om du vill äta/fika med sovande barn i vagnen är ni välkomna att nyttja restaurangborden på entréplan, till höger om trappan. (Där kan du ha vagnen bredvid bordet). Skötbord finns i anslutning till toaletterna på plan 2 och 3.

BARNKALAS

Tyvärr är det i dagsläget inte möjligt att arrangera barnkalas vare sig på egen hand eller med museets personal.

I SJUKDOMSTIDER

Tillsammans är en utställning där barn och deras medföljande vuxna kryper, klättrar och upptäcker. Tänk särskilt på detta om det finns risk att ni kan överföra smitta.

DJUR

Inga djur förutom ledhundar är tillåtna på museet.

ÄTA PÅ MUSEET

Museets restaurang och café har öppet när museet har öppet för allmänheten. Barnanpassade alternativ finns och för de allra minsta säljs hemlagad barnmat. Microvågsugn finns även att låna för att värma medhavd barnmat.

KAMERAÖVERVAKNING

För att fortsatt ha möjlighet att tillgängliggöra det gemensamma kulturarvet och erbjuda spännande och intressanta utställningar behöver vi följa externa och interna säkerhetskrav för föremålen, samt för personal och besökare. Detta säkerställs bland annat genom kameraövervakning i vissa av våra lokaler. Läs mer om museets kameraövervakning här