svenska
Lyssna
MENY

Barn & Familj

På Världskulturmuseet finns det mycket att göra för familjer. Utställningen Tillsammans är alltid öppen. Kom och skapa, lär dig en dans eller något annat spännande! Och när ni inte kan komma fysiskt till museet har vi alltid öppet digitalt - pyssla, dansa eller testa cirkus!

Barn & Familj på Världskulturmuseet

Våra program har ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller. Några är gratis och några har en avgift där medföljande vuxen betalar entré. Barn och unga under 19 år har alltid fri entré.

Vi har också särskild programverksamhet som direkt riktar sig till barn & familjer.
Du hittar kalendariet för de aktiviteterna här.

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

På grund av säkerhetsskäl ska barnvagnar parkeras under trappan på plan 2 (entréplan). Behöver du lås finns det att köpa i receptionen. Bärselar finns att låna i receptionen. Om du vill äta/fika med sovande barn i vagnen är ni välkomna att nyttja restaurangborden på entréplan, till höger om trappan. (Där kan du ha vagnen bredvid bordet). Skötbord finns i anslutning till toaletterna på plan 2 och 3.

NPF OCH ANDRA KOGNITIVA ELLER FYSISKA UTMANINGAR

Har du behov av att besöka museet på dina villkor i lugn och ro? Läs mer under tillgänglighet.

BARNKALAS

Tyvärr är det i dagsläget inte möjligt att arrangera barnkalas vare sig på egen hand eller med museets personal.

I SJUKDOMSTIDER

Tillsammans är en utställning där barn och deras medföljande vuxna kryper, klättrar och upptäcker. Tänk särskilt på detta om det finns risk att ni kan överföra smitta.

ÄTA PÅ MUSEET

Museets restaurang och café har öppet när museet har öppet för allmänheten. Barnanpassade alternativ finns och för de allra minsta säljs hemlagad barnmat. Microvågsugn finns även att låna för att värma medhavd barnmat.

Barn & Familj på Världskulturmuseerna Online

Världskulturmuseerna har samlat massvis med roliga, intressanta och lärorika filmer och pyssel på vår myndighetsgemensamma sida Världskulturmuseerna Online. Klicka på bilden nedan för att komma dit.