svenska
Lyssna
MENY

Besöka på egen hand

Vill du som lärare besöka Världskulturmuseet med din klass på egen hand? Då behöver du boka tider för det. Välj den tid som passar dig och din klass bäst. När du kommer på egen hand är det du som lärare som leder gruppen.

en skolklass på museet

FÖRANMÄLDA SKOLBESÖK PÅ EGEN HAND MED LÄRARE ÄR KOSTNADSFRITT

När skolklasser vill komma behöver vi ha koll på antal besökare, därför måste lärare föranmäla sitt besök och följa bokningstiderna. en skolklass på egen ledning samt medföljande lärare kommer in avgiftsfritt vid förbokade besök under museets öppettid.

Vuxenstuderande grupper med medföljande lärare går in utan avgift vid föranmälda gruppbesök under öppettid. Detta gäller läsåret ht24/vt25 för komvux, SFI, folkhögskolor och högskola/universitet. 

BESÖK PÅ EGEN HAND MÅSTE BOKAS

Under museets öppettider kan du som lärare boka pass och själv leda din din klass på Världskulturmuseet, utan museipedagog. Vi har tre bokningsbara pass och varje pass är 60 min långt.

kl 11 skolbesök på egen hand i Tillsammans eller Korsvägar /Ultra eller Världens spel/Existens.

kl 13 skolbesök på egen hand i Tillsammans eller Korsvägar /Ultra eller Världens spel/Existens.

kl 14 skolbesök på egen hand i Tillsammans eller Korsvägar /Ultra eller Världens spel/Existens.

tryck på bokningsknappen för att välja tid och utställning/våningsplan. , klassen måste hålla sig till sin tid och sin utställning.BOKA HÄR

AVBOKNING

Vid avbokning senare än 3 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras 400 kronor, detta gäller även avgiftsfria skolprogram. Avboka i god tid via ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller ring 010-456 11 78  (onsdagar kl.13-15).

ANTAL ELEVER

Vi kan endast ta emot grupper på max 32 elever. Om ni har möjlighet att besöka museet med mindre grupper är det en fördel för eleverna. För förskolegrupper rekomenderar vi max 12 barn.

Är grupperna större än det så kan ni boka in fler pass vid annan tid eller dag.

FÖR DIG SOM LÄRARE

Du som lärare ansvarar för din grupp!

FÖRVARING

Det finns låsbara skåp för skolgrupper, under stora trappan, där grupperna kan förvara kläder och väskor utan kostnad. Lärare ansvarar för gruppen vid besök.

MAT & DRYCK

Tabla Restaurang och Tabla Café har öppet när museet har öppet för allmänheten. Om ni vill beställa mat på restaurang Tabla så ta kontakt med dem på: tablarestaurang@gmail.com eller ring 0760-256595.

Det finns även möjligheter för skolgrupper att äta medhavd matsäck på anvisad plats i museet (Stora trappan). Förbokade grupper har företräde.

Det är ej tillåtet att ha med vare sig mat eller dryck i utställningarna.

HITTA HIT

Adress: Södra Vägen 54, närmaste hållplats är Korsvägen. Svenska Mässan, Liseberg, och Universeum är våra grannar.

Planera din resa med hjälp av reseplaneraren på: www.vasttrafik.se

Tänk på att det är obevakade övergångställen från hållplatserna. Skolgrupper rekommenderas att använda sig av övergångstället till Liseberg vid Korsvägen. Det blir visserligen en omväg men då slipper ni gå över gatan där sikten för bilister är dålig.

Letar du efter pedagogledda skolprogram?

Du känner väl till att det går att boka skolprogram på förmiddagarna när museet är stängt för allmänheten? Då leder någon av museets pedagoger ett innehållsrikt , spännande och gruppanpassat skolprogram i någon av våra utställningar.

Boka våra pedagogledda skolprogram via kommunens skolbokningssida om du arbetar i Göteborg.

KUBO

eller boka våra pedagogledda skolprogram via museets skolbokningssida om du arbetar i någon annan kommun.

SKOLPROGRAM