svenska
Lyssna
MENY

Meny och Bufféförslag

Vare sig ni är ett stort sällskap eller en liten grupp kan Världskulturmuseets restaurang erbjuda olika alternativ - trerättersmiddag, buffé eller mingelmat. Valet är ert - nedan presenteras några förslag på olika menyer.

Vi på restaurangen på Världskulturmuseet jobbar endast med högkvalitativa råvaror från svenska gårdar samt MSC märkt fisk/Skaldjur från våra leverantörer Johan i Hallen, Aroma frukt och Grönt & Gothia Seafood i Göteborg. För fler förslag eller frågor, kontakta gärna restaurangen direkt på 031 632723 eller skicka ett mail på info@restaurangtabla.se.

TRE/FYRARÄTTERSMENY:

(alla priser anges ex moms)

FÖRRÄTTER

1. Prilgrimsmussla - Sotad med Sparris & Sikrom
2. Räkor – Limemarinerad med Jordärtskocka & Örtsallad
3. Torsk - Kallrökt med Friterad Grönkål & Selleripannacotta
4. Skaldjur – Ceviche med Fänkål & Rostad Paprika
5. Lax – Sashimi med Ingefära & Soya
6. Forellrom - med Blomkålsmousse & Toast
7. Skinka – Lufttorkad med Kronärtskocka & Parmensan
8. Ostron-Creme med Hummer & Rostad Fänkål
9. Gulbeta – Rostad med Getost & Solrosvinegrette
10. Karljohansvamp – i Risdeg med Tångkaviar

VARMRÄTTER

1. Rödtunga - Pocherad med Hummersås, Bladspenat & Duchesspotatis
2. Torskrygg - Stekt med Tångsaltad Vinsås, Ostronskivling & Sparrispotatis
3. Kungsfisk - Majspanerad med Kalvsmör, Pepparrot & Potatispuré
4. Kummel - med Äppelcidersås, Svartkål, Blåmusslor & Croquette
5. Ryggbiff - Långbakad med Rödvinssky, Svartrot & Potatiskaka
6. Kalventrecote - med Dragonsmörsås, Små Grönsaker & Pommes Anna
7. Lammkotlett - med Confiterad tomat, Tryffelbuljong & Gratinerad Potatis
8. Renrostbiff - med Skogssvamp, Mandelpotatis & Enbär-vinbärsås
9. Mungböna - Medaljong, Kantarellsås, Friterad Broccoli & Sötpotatis
10. Kikärter – Kaka med Rosenkål, Rostad Pumpa med Majspuré

DESSERT

1. Äpple - Kaka med Vaniljkräm
2. Choklad - Tarte med Lättvispad Grädde och Färska Bär
3. Vinbär - Mousse på Mandelbotten med Flarn
4. Jordgubbar - med Crema Catalana
5. Bär - Flarn med Sabayonnesås
6. Hjortron - Parfait med Mylta och Krossade Kakor
7. Passionsfrukt - Cheesecake och Kokos
8. Mjölk - Kondenserad med Mangobavaroise
9. Mocca - Pannacotta med Vinkokta Körsbär
10. Citron -Tarte med Hallon

Tre rätter: 499:-/person

Fyra rätter: 579:-/person