svenska
Lyssna
MENY

Så fungerar ett skolbesök

Boka ett skolprogram med våra pedagoger. Kom och lär er om platser både när och fjärran - diskutera både de vardagliga och de stora globala frågorna. Vi vill att varje elev ska känna sig sedd och ha en möjlighet att göra sig hörd. Tillsammans bidrar vi till att göra världen hel.

Skolprogram Så fungerar ett skolbesök

 

AVGIFTSFRITT FÖR FÖRSKOLA, GRUNDSKOLA CH GYMNASIUM

Vi fortsätter erbjuda avgiftsfria skolprogram med museipedagog hösten 2023 för förskola, grundskola. Detta gäller även program som ges Online. 

REGIONALT ARRANGÖRSSTÖD FÖR DIG I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN

Undervisar du förskola, grundskola eller gymnasium i Västra Götalandsregionen så finns också möjligheten att söka regionalt arrangörsstöd för din resa till Göteborg, hör med den barnkultursamordnare som finns i din kommun. Vi är ett godkänt besöksmål i kulturkatalogen väst.

KOSTNADER FÖR VUXENUTBILDNING

Skolprogram för vuxenstudernade med museipedagog har avgift. Universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t.ex. föreningar: 2 000 kr . För Onlineprogram är priset 1 600 kr. Bokning av pedagogledda program för vuxenstuderande medför en avgift för varje bokad grupp upp till 32 elever.

BOKA ERT PROGRAM VIA VÅRT BOKNINGSSYSTEM

Vi erbjuder varje vecka en stor mängd  skolprogram som leds av en museipedagog i våra utställningar. Din bokning kan du göra direkt här på vår hemsida. Dessa program har starttid klockan 10.15. (avgiftsfritt förskola-gymnasieum och kostnad för vuxenutbildng, se ovan)

För dig som undervisar inom Göteborgs kommun så finns möjligheten att boka skolprogram på kommunens bokningssida KuBo. Dessa skolprogram har starttid klockan 09.00 (avgiftsfritt förskola-gymnasieum och kostnad för vuxenutbildng, se ovan)

BOKA SKOLPROGRAM - SKAPA KONTO!

Om du inte redan har ett bokningskonto så måste du skapa ett. Har någon lärare från din skola besökt oss tidigare så är nog er skola redan registrerad hos oss. Då räcker det med att du lägger in just din adress.

För att bokningen ska gå igenom måste du vara inloggad i vårt bokningssystem. Om du har ett inloggningskonto hos oss behöver du logga in på detta för att bekräfta bokningen.

Om du inte har ett inloggningskonto så klicka på följande länk (öppnas i nytt fönster): Skapa konto
Följ sedan stegen nedan.

  • Klicka på "Skapa konto"
  • Fyll i dina uppgifter och klicka på "Skicka verifieringskod". Därefter får du inom kort ett mail med en verifieringskod till den e-postadress du angett.
  • Fyll i verifieringskoden och klicka dig vidare.
  • Fyll i skolans organisationsnummer och välj sedan skola. Om din skola inte finns med så behöver du klicka på ”Registrera ny förskola/skola”, fyll sedan i uppgifterna såsom skolans namn, adress, referensnummer m.m.
  • Kontrollera uppgifterna och klicka sen vidare för att skapa ditt konto. Fyll i fälten och klicka på "Skapa konto"
  • När du är inloggad på ditt konto kan du bekräfta bokningen i din varukorg.

    Om allt har fungerat som det ska kommer du inom kort få en bokningsbekräftelse till din e-postadress. Om den inte kommit till din inkorg, kolla i skräppostmappen. Om mailet varken finns i inkorg eller skräppost kan detta bero på att du inte varit inloggad, att bokningen inte bekräftats av dig, alternativt att den angivna e-postadressen har blivit felstavad. Försök gärna en gång till på egen hand innan du kontaktar oss.

    Skulle det ändå inte fungera så skicka ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se så hjälper vi dig.

 

 

REGIONALT ARRANGÖRSSTÖD FÖR DIG I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN

Undervisar du i Västra Götalandsregionen så finns också möjligheten att söka regionalt arrangörsstöd för din resa till Göteborg, hör med den barnkultursamordnare som finns i din kommun. Vi är ett godkänt besöksmål i kulturkatalogen väst.

AVBOKNING

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras 400 kronor, detta gäller även avgiftsfria skolprogram. Avboka i god tid via ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller ring 010-456 11 78  (Observera att vi har ny telefontid, onsdagar kl.13-16).

BOKA BEÖSKA PÅ EGEN HAND MED DIN KLASS UTAN KOSTNAD

Förskolor, grundskolor, gymnasium (inkl. vuxenstudier på gymnasienivå), komvux, folkhögskolor, högskolor/universitet och SFI som vill komma på egen hand får gå in utan kostnad men besöken måste då bokas i förväg (max 32 elever per grupp), annars tillkommer kostnad för ordinarie besök.

För mer information, vänligen läs mer på följande länk: Skolbesök med din klass på egen hand

SPRÅK

Vi kan genomföra samtliga skolprogram på svenska och engelska. För program på spanska eller franska, var vänlig och maila skolinfo@varldskulturmuseet.se.

ANTAL ELEVER

Vi kan endast ta emot grupper på max 32 elever. Om ni har möjlighet att besöka museet med mindre grupper är det en fördel för eleverna. För förskolegrupper rekomenderar vi max 12 barn för att alla ska få komma till tals.

STANNA KVAR EFTER ETT SKOLPROGRAM?

Om ni vill stanna kvar på museet med gruppen bör ni välja ett program som slutar klockan 11.00 då museet är öppet för allmänheten.

SPECIELLA ÖNSKEMÅL

I rutan "Övrig information" på bokningssidan kan du skriva om det finns några speciella önskemål. Vi gör alltid vårt bästa men kan inte garantera att vi kan tillgodose allt. Om du har önskemål och frågor innan du bokar så kontakta oss gärna på: skolinfo@varldskulturmuseet.se

FÖRBERED BESÖKET

Förbered ditt besök på museet. Här kan du ladda ner material som t.ex. lärarhandledningar:

FÖRVARING

Det finns låsbara skåp för skolgrupper, under stora trappan, där grupperna kan förvara kläder och väskor utan kostnad. Lärare ansvarar för gruppen vid besök.

MAT & DRYCK

Tabla Restaurang och Tabla Café har öppet när museet har öppet för allmänheten. Om ni vill beställa mat på restaurang Tabla så ta kontakt med dem på: tablarestaurang@gmail.com eller ring 0760-256595.

Det finns även möjligheter för skolgrupper att äta medhavd matsäck på anvisad plats i museet (Stora trappan). Förbokade grupper har företräde.

Det är ej tillåtet att ha med sig varken mat eller dryck i utställningarna.

HITTA HIT

Adress: Södra Vägen 54, närmaste hållplats är Korsvägen. Svenska Mässan, Liseberg, och Universeum är våra grannar.

Planera din resa med hjälp av reseplaneraren på: www.vasttrafik.se

Tänk på att det är obevakade övergångställen från hållplatserna. Skolgrupper rekommenderas att använda sig av övergångstället till Liseberg vid Korsvägen. Det blir visserligen en omväg men då slipper ni gå över gatan där sikten för bilister är dålig.