svenska
Lyssna
MENY

Så fungerar ett skolbesök

Boka ett skolprogram med våra pedagoger. Kom och lär er om platser både när och fjärran - diskutera både de vardagliga och de stora globala frågorna. Vi vill att varje individ ska känna sig sedd och ha en möjlighet att göra sig hörd. Tillsammans bidrar vi till att göra världen hel.

Skolprogram Så fungerar ett skolbesök

BOKA ERT PROGRAM VIA VÅRT BOKNINGSSYSTEM

Vi erbjuder varje vecka en stor mängd skolprogram för olika åldrar och med olika innehåll. Din bokning kan du göra direkt här på vår hemsida eller via KuBo.

SKAPA KONTO!

Om du inte redan har ett bokningskonto så måste du skapa ett. Har någon lärare från din skola tidigare varit här så är nog er skola redan registrerad hos oss. Då räcker det med att du lägger in just din adress. Om din skola inte är registrerad mejla då oss så lägger vi till den. Mejla skolinfo@varldskulturmuseet.se ange skola, namn och telefonnummer. Om ni är en skola utanför Göteborgs kommun så är det viktigt att vi får dina korrekta faktureringsuppgifter.

KOSTNADER

Bokning av pedagogledda program medför en kostnad för varje bokad grupp upp till 30 elever. Skolnivåerna är indelade i två prisgrupper:
• Förskolor, grundskolor och gymnasium - 800 kr.
• Universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t.ex. föreningar - 2.000 kr.

I vissa skolprogram ingår det en verkstad, denna har ibland ett tillägg för materialkostnad. Detta står då tydligt preciserat i bokningen. En del skolprogram är förlängda till 90 eller 120 minuter. Dessa innebär också en extrakostnad. Efter besöket fakturerar Världskulturmuseet er för ert besök.

Samarbete med Göteborgs kommun: Ett begränsat antal kostnadsfria skolprogram kan bokas via KuBo. Detta gäller förskolor inom Göteborgs kommun och omfattar pedagogledda skolprogram på museet.

AVBOKNING

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras du 500 kronor. Avboka genom ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller ring 010-456 11 78.

KOM PÅ EGEN HAND MED DIN KLASS

Förskolor, grundskolor, gymnasium (inkl. vuxenstudier på gymnasienivå) och SFI som vill komma på egen hand - får gå in utan kostnad men besöken måste bokas. Besök på egen hand gäller följande tider: tis-fre kl. 11:00-12:00 och 14:00-15:00. Avvikelser kan förekomma.

Vi kan max ta emot två klasser samtidigt på egen hand (Se Antal elever), en klass på respektive utställning. Vid oanmälda besök finns risken att inte kunna komma in med sin klass.

  • Förskola till mellanstadiet - på egen hand

Utställningen Tillsammansboka ditt besök här.

  • Högstadiet och uppåt - på egen hand

Utställningen Korsvägar, boka ditt besök här.

För besök i tillfälliga utställningar, exempelvis Viva Mexico, var vänlig och kontakta skolinfo@varldskulturmuseet.se

SPRÅK

Vi kan genomföra samtliga skolprogram på svenska och engelska. För program på spanska eller franska, var vänlig och maila skolinfo@varldskulturmuseet.se.

ANTAL ELEVER

Vi kan endast ta emot grupper på max 30 elever. Om ni har möjlighet att besöka museet med mindre grupper är det en fördel för eleverna. För förskolegrupper rekomenderar vi max 15 barn för att alla ska få komma till tals.

STANNA KVAR?

Om ni vill stanna kvar på museet med gruppen ska ni välja ett program som slutar klockan 11.00 då museet är öppet för allmänheten.

SPECIELLA ÖNSKEMÅL

I rutan "Övrig information" på bokningssidan kan du skriva om det finns några speciella önskemål. Vi gör alltid vårt bästa men kan inte garantera att vi kan tillgodose allt. Om du har önskemål om att komma en annan tid än vad som finns angiven så maila en förfrågan till: skolinfo@varldskulturmuseet.se

FÖRBERED BESÖKET

FÖRVARING

Det finns låsbara skåp med kod, där skolgrupper kan förvara sina kläder och väskor gratis. Lärare ansvarar för gruppen vid besök.

MAT & DRYCK

Tabla Restaurang och Tabla Café har öppet när museet har öppet för allmänheten. Om ni vill beställa mat på restaurang Tabla så ta kontakt med dem på: info@restaurangtabla.com eller ring 031-63 27 51.

Det finns även möjligheter för skolgrupper att äta medhavd matsäck på anvisad plats i museet (Stora trappan). Förbokade grupper har företräde.

Det är ej tillåtet att ha med sig varken mat eller dryck i utställningarna.

HITTA HIT

Adress: Södra Vägen 54, närmaste hållplats är Korsvägen. Svenska Mässan, Liseberg, och Universeum är våra grannar.

Planera din resa med hjälp av reseplaneraren på: www.vasttrafik.se

Tänk på att det är obevakade övergångställen från hållplatserna. Skolgrupper rekommenderas att använda sig av övergångstället till Liseberg vid Korsvägen. Det blir visserligen en omväg men då slipper ni gå över gatan där sikten för bilister är dålig.