svenska
Lyssna
MENY

Så fungerar ett skolbesök

Boka ett skolprogram med våra pedagoger. Kom och lär er om platser både när och fjärran - diskutera både de vardagliga och de stora globala frågorna. Vi vill att varje individ ska känna sig sedd och ha en möjlighet att göra sig hörd. Tillsammans bidrar vi till att göra världen hel.

Skolprogram Så fungerar ett skolbesök

BOKA ERT PROGRAM VIA VÅRT BOKNINGSSYSTEM

Vi erbjuder varje vecka en stor mängd skolprogram för olika åldrar och med olika innehåll. Din bokning kan du göra direkt här på vår hemsida eller via museilektioner.se.

SKAPA KONTO!

Om du inte redan har ett bokningskonto så måste du skapa ett. Har någon lärare från din skola tidigare varit här så är nog er skola redan registrerad hos oss. Då räcker det med att du lägger in just din adress. Om din skola inte är registrerad mejla då oss så lägger vi till den. Mejla skolinfo@varldskulturmuseet.se ange skola, namn och telefonnummer. Om ni är en skola utanför Göteborgs kommun så är det viktigt att vi får dina korrekta faktureringsuppgifter.

KOM PÅ EGEN HAND

Förskolor, grundskolor, gymnasium (inkl. vuxenstudier på gymnasienivå) och SFI som kommer på egen hand och skriver in sig i skolpärmen - får gå in utan kostnad. Detta gäller under ordinarie öppettider. Det hjälper oss mycket om vi vet om att ni kommer så mejla oss gärna. Men för att besöka utställningen Tillsammans vill vi att du förbokar ditt besök. Detta för att upplevelsen av utställningen ska bli riktigt bra. Besök på egen hand sker under ordinarie öppettider.

KOSTNAD

• Förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå: 500
• Universitet, högskolor, vuxenutbildningar, kurser, vidareutbildningar eller andra vuxengrupper t.ex. föreningar: 1 600 kr

I vissa skolprogram ingår det en verkstad, denna har ibland ett tillägg för materialkostnad. Detta står då tydligt preciserat i bokningen. En del skolprogram är förlängda till 90 eller 120 minuter. Dessa innebär också en extrakostnad. Efter besöket fakturerar Världskulturmuseet er för ert besök.

Samarbete med Göteborgs kommun: Ett begränsat antal kostnadsfria skolprogram kan bokas endast via museilektioner.se. Detta vänder sig till förskolor, grundskolor, gymnasium, SFI-klasser och vuxenstuderande på grund- eller gymnasienivå inom Göteborgs kommun.

SPRÅK

Vi kan genomföra samtliga skolprogram på svenska, engelska och spanska.

ANTAL ELEVER

Vi kan endast ta emot grupper på max 30 elever. Om ni har möjlighet att besöka museet med mindre grupper är det en fördel för eleverna. För förskolegrupper rekomenderar vi max 15 barn för att alla ska få komma till tals.

STANNA KVAR?

Om ni vill stanna kvar på museet med gruppen ska ni välja ett program som slutar klockan 11.00 då museet är öppet för allmänheten.

SPECIELLA ÖNSKEMÅL

I rutan längst ner kan du skriva om du har några speciella önskemål. Vi gör alltid vårt bästa men kan inte garantera att vi kan tillgodose allt. Om du har önskemål om att komma en annan tid än vad som finns angiven så maila en förfrågan till: skolinfo@varldskulturmuseet.se

AVBOKNING

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktivitetens genomförande debiteras du 500 kronor. Avboka genom ett mail till skolinfo@varldskulturmuseet.se eller ring 010-456 11 78.

Förbered besöket

HITTA HIT

Adress: Södra Vägen 54, närmaste hållplats är Korsvägen. Svenska Mässan, Liseberg, och Universeum är våra grannar.

Planera din resa med hjälp av reseplaneraren på: www.vasttrafik.se

Tänk på att det är obevakade övergångställen från hållplatsen. Skolgrupper rekommenderas att använda sig av övergångstället till Liseberg. Det blir visserligen en omväg men då slipper ni gå över gatan där sikten för bilister är dålig

INNE PÅ MUSEET

Det finns låsbara skåp där skolgrupper kan förvara sina kläder och väskor gratis. Lärare ansvarar för gruppen vid besök på egen hand.

MAT

Tabla Restaurang och Tabla Café har öppet när museet har öppet för allmänheten. Om ni vill beställa mat på restaurang Tabla så ta kontakt med dem på: info@restaurangtabla.com eller ring 031-63 27 51.

Det finns även möjligheter för skolgrupper att äta medhavd matsäck på utvalda platser i museet. Förbokade grupper har företräde.