svenska
Lyssna
MENY

Skolbesök

Här kan du som lärare boka skolprogram för dig och din klass med museipedagog. Vi har utbud för olika årskurser. Skolprogrammen genomför vi innan museet öppnar för allmänheten med starttid kl 9.00 och kl 10.15, vilket ger en trygg och lugn miljö för klassen.

Du som vill komma på egen hand med din klass måste också boka in ditt besök, se längre ner på sidan, här finns också mer information inför ditt skolbesök. Om du letar efter våra digitala resurser finns de här. 

Påsklovsaktivitet för fritidsgrupper och förskolor.

Under påsklovet bjuder vi in till workshop med tema spel där era elever får pyssla och ha kul tillsammans. Barnen får skapa egna snurror som de sedan kan göra olika spel och utmaningar med. 

Snurror återfinns som spel och leksak över hela jorden. I Japan kallas de Beigoma eller Koma. I Singapore och Malaysia heter de Gasing. 

Hur lång tid kan du få din snurra att spinna?

Boka på KuBo


Det går att komma hit med sin fritidsgrupp under ordinarie öppettider också men då rekommenderar vi starkt att ni bokar besöket i förväg för att få en garanterad plats för gruppen.

Information om skolprogram

Överst på sidan ligger våra pedagogledda skolprogram som äger rum i museets olika utställningar, skolprogrammen är 60 min långa och vänder sig till olika årskurser och är framtagna och anpassade för att passa in i undervisningen kopplade till olika kursplaner och värdegrundsarbete för förskola, grundskola, gymnasium och anpassad skola.

Just nu genomför vi ett pilotprojekt där skolprogram som vänder sig till elever under 19 år dvs från förskola till ungdomsgymnasieum är avgiftsfria. Vad gäller vuxenutbildning tillkommer en kostnad för ditt skolbesök, mer information finns under de skolprogram som vänder sig till vuxenutbildning.

Här finns också vårt digitala utbud för skolan med möjlighet att boka pedagogleddda digitala skolprogram oavsett var du och din klass befinner dig samt våra digitala lärresurser med material för dig och dina elever att själva plocka det ni behöver. 

Glöm inte att registrera dig för att få vårt nyhetsbrev längst ned på sidan med information om lärarmingel, nytt utbud eller roligt extramaterial.

Boka skolprogram

KONTAKT

Du når oss enklast på skolinfo@varldskulturmuseet.se
Telefonnummer: 010-4561178 (Observera att vi har ny telefontid, onsdagar kl.13-16)

Skolprogram i utställningen Tillsammans

Skolprogram i utställningen Korsvägar

Skolprogram i utställningen Världens spel

Skolprogram i övriga utställningar

Program för anpassad skola

Om skolbesök

Skolbesök på egen hand med din klass

Skola & Lärande online


Registrera dig här