svenska

¡Viva México! - Visning

25 november 2022, kl. 15:00 - 15:45

Välkomna på en visning i utställningen Viva Mexico. Under 45 minuter berättar vår guide om utställningen och om Mexikos historia.

Var: Världskulturmuseet
Pris: 100 kr
Viva Mexiko visningsbild

Köp biljett

Mexikos historia präglas av både föränderlighet och motståndskraft. Vi berättar om världar som skapas och går under, stora kulturer som blomstrar, ett område som erövras och ett land som efter lång kamp blir självständigt.

Berättelser om livet och döden följer oss genom utställningen och fångar några ögonblick i Mexikos historia. Denna historia är fylld av konflikter och tragedi men också motståndskraft och humor. Den handlar om mörker och morgondag, om liv och död.

Den nära relationen mellan liv och död är ett centralt tema i det mexikanska kulturarvet. I flera år har firandet av högtiden Día de Muertos (De dödas dag) anordnats på just Världskulturmuseet tillsammans med Mexikanska föreningen i Göteborg. Varje år bygger Mexikanska föreningen upp en ofrenda, ett altare till de döda. Vi börjar visningen vid ofrendan och berättar om symboliken bakom de olika föremål vi ser på altaret.