svenska
Lyssna
MENY

Globala Torget: Vad väntar folket i Afghanistan?

26 september 2021, kl. 11:00 - 11:45

Vad händer i Afghanistan, i vilken riktning går utvecklingen och hur ser afghanernas vardag ut? Bland deltagarna Terese Cristiansson och Andreas Stefansson, Svenska Afghanistankommittén.

Var: Världskulturmuseet
Pris: Fri entré
Ytterligare information: Biljetter släpps här inom kort. Begränsat antal platser, endast förbokning
Plats på museet: Studion
Dekorbild

Globala Torget samlar ett 40-tal svenska organisationer som alla arbetar för en bättre värld. Under 20 år har Globala Torget varit en del av Bokmässan i Göteborg. I år kommer för första gången arrangemanget att genomföras både på Bokmässan och Världskulturmuseet.

Ett hundratal programpunkter om viktiga ämnen äger rum 23 – 26 september. I år är det särskilt fokus på tillståndet för demokratin i världen.


Talibanerna har tagit makten - Afghanistan går en osäker framtid till mötes

Den afghanska regeringen har fallit, talibanerna är tillbaka vid makten. För omvärlden är det ett fullständigt misslyckande – och för den överväldigande majoriteten i Afghanistan är det en mardröm.

Vad uppnåddes egentligen under 20 år av utländsk militär närvaro? Hur kan omvärlden nu försvara de framsteg som gjorts och vilket ansvar har vi för att lösa den humanitära kris som hotar landet? Vad händer med civilbefolkningen och med kvinnors och barns rättigheter?

 

Medverkande 

Terese Cristiansson, journalist, utrikeskorrespondent på TV4, Chiara Ruffa, docent, universitetslektor i krigsvetenskap på Försvarshögskolan, Andreas Stefansson, Svenska Afghanistankommitténs generalsekreterare

Moderator

Johanna Palmström, reporter på Svenska Dagbladet

Arrangör: Svenska Afghanistankommittén

 

Globala Torget samordnas av Olof Palmes Internationella Center i samarbete med Världskulturmuseet, och med finansiellt stöd av Sida.

Läs mer på www.globalatorget.se

Illustration: Globala Torget/Olof Palmes Internationella Center

BOKA