svenska
Lyssna
MENY

INSTÄLLT: Japansk paketinslagning

10 januari 2021, kl. 14:00 - 16:30

Gör din gåva till en lika stor glädje att få som att öppna.

Var: Världskulturmuseet
Pris: 500
Ytterligare information: Pris: 500 kr Det går att köpa omslagspapper och snöre på plats för 80:- Det går även bra att ta med eget papper. Ta även med det du vill öva dig på att slå in.
Plats på museet: Seminarierum 2
Små blå packet

Lära dig grunderna inom den japanska paketinslagningskonsten och att skapa nya spännande och annorlunda paket.

Legenden säger att japansk paketinslagning härstammar från Shintoismen där gåvorna till gudarna slogs in utifrån särskilda bestämmelser vad det gäller färg- och snörval. Idag är reglerna fortfarande strikta vid till exempel bröllop och begravningar men annars är det relativt fritt att tolka traditionen.

Parallellt till paketinslagning med papper finns även en tradition där ett tygstycke används för inslagning. Tygstycket som kallas för Furoshiki framhävs som ett miljövänligare alternativ än engångsmaterial.

Under 2,5 timma lär dig Mio Nakamura hur du kan slå in paket både med papper och Furoshiki. Mio är född och uppvuxen i Japan och har bott i Göteborg i över 30 år. Hon ger workshops i Origami, japansk paketinslagning och Mizuhiki – konsthantverk med papperssnöre.

Det går att köpa presentpapper och snöre på plats för 80:- Det går även bra att ta med eget papper. Ta även med det du vill öva dig på att slå in.