svenska
Lyssna
MENY

Japansk Paketinslagning - digital kurs

21 mars 2021, kl. 10:00 - 11:40

Gör din gåva till en lika stor glädje att få som att öppna.

Var: Världskulturmuseet
Pris: 350
Ytterligare information: Pris: 350 kr Kursen är digital och du deltar hemmifrån. Se till att ha inslagspapper och något att slå in när kursen börjar. Det kan vara en flaska, bok eller en rund burk. Du kommer att få länk och kod till kursen via mail.
Plats på museet: online
Flera paket inslagna på ett vackert sätt med blåttpapper

boka_knapp.png

Lär dig grunderna inom den japanska paketinslagningskonsten och att skapa nya spännande och annorlunda paket.
Legenden säger att japansk paketinslagning härstammar från shintoismen där gåvorna till gudarna slogs in utifrån särskilda bestämmelser vad det gäller färg- och snörval. Idag är reglerna fortfarande strikta vid till exempel bröllop och begravningar men annars är det relativt fritt att tolka traditionen.
Parallellt till paketinslagning med papper finns även en tradition där ett tygstycke används för inslagning. Tygstycket som kallas för Furoshiki framhävs som ett miljövänligare alternativ än engångsmaterial.
Under 1 timma och 40 minuter lär dig Mio Nakamura hur du kan slå in paket både med papper och Furoshiki. Kursen ges digitalt via zoom. Mio är född och uppvuxen i Japan och har bott i Göteborg i över 30 år. Hon ger workshops i origami, japansk paketinslagning och mizuhiki – konsthantverk med papperssnöre.
Eftersom kursen är digital så får du själv skaffa inslagspapper och tänka ut något som du vill slå in.
Efter du bokat och betalat kommer vi att maila dig en länk och kod till kursen. Kursen ges via zoom.

BOKA HÄR!