svenska
Lyssna
MENY

Japansk paketinslagning

05 december 2020, kl. 14:00 - 16:30

Gör din gåva till en lika stor glädje att få som att öppna.

Var: Världskulturmuseet
Pris: 480kr
Ytterligare information: Det går att köpa japanskt papper och snöre på plats för 80:- Det går även bra att ta med eget papper. Ta med det du vill öva dig på att slå in. Pris: 480 kr
Plats på museet: Sem 2
Små blå packet

Lära dig grunderna inom den japanska paketinslagningskonsten och att skapa nya spännande och annorlunda paket.

BOKA HÄR!

Legenden säger att japansk paketinslagning härstammar från Shintoismen där gåvorna till gudarna slogs in utifrån särskilda bestämmelser vad det gäller färg- och snörval. Idag är reglerna fortfarande strikta vid till exempel bröllop och begravningar men annars är det relativt fritt att tolka traditionen.

Parallellt till paketinslagning med papper finns även en tradition där ett tygstycke används för inslagning. Tygstycket som kallas för Furoshiki framhävs som ett miljövänligare alternativ än engångsmaterial.

Under 2,5 timma lär dig Mio Nakamura hur du kan slå in paket både med papper och Furoshiki. Mio är född och uppvuxen i Japan och har bott i Göteborg i över 30 år. Hon ger workshops i Origami, japansk paketinslagning och Mizuhiki – konsthantverk med papperssnöre.

Det går att köpa japanskt papper och snöre på plats för 80:- Det går även bra att ta med eget papper. Ta även med det du vill öva dig på att slå in.

 Pris: 450 kr