svenska
Lyssna
MENY

Sportlovet på Världskulturmuseet

Välkommen till Världskulturmuseet på sportlovet! Här hittar du allt som händer på museet under veckan. Varmt välkomna!

Alltinget kidz

15 FEBRUARI 2023, KL. 14:00 - 15:00. Fri entré!

alltinget barn kopiera.png

Rymden, vikingar, näsapor och tarmar har något gemensamt. Vad? Jo, våra experter kan svara på de flesta frågor om detta, och mycket mer!

Under 15 år sändes Alltinget i Sveriges Radio och nu är det dags för denna levande sökmotor att möta publiken på Världskulturmuseet. Denna gången med fokus på barnens frågor. Det vill säga, de riktigt svåra frågorna.

En panel från Göteborgs Universitet och Chalmers svarar direkt på publikens frågor om allt mellan himmel och jord. Där finns de stora existentiella frågorna blandat med vardagens trivialiteter. Kom med din fråga du också!

Panelen består av:
Fysik - Måns Henningsson
Historia - Eva Andersson
Zoologi - Johan Höjesjö
Medicin - Henrik Sjövall

Alltinget leds av radioprofilen Lasse Swahn.

Fri entre. Alltinget Kidz hålls i museets stora trappa.

Familjevisning i ¡Viva Mexico!

Mån-fre, 13/2-17/2, 11:15-12:00

Viva Mexiko Kalenderbild.jpg

Kom och följ hunden Xolos spår in i utställningen ¡Viva Mexico!. Här får vi reda på varför aztekerna har en väldigt stor kalender och varför Frida Kahlo alltid målade tavlor i sängen. På vägen ut träffar vi skelettet Theo som lär oss om hur man säger hej på spanska.   

Följ med på en interaktiv visning i utställningen Víva México för barn och deras vuxna. Visningen är gjord för barn från 8 år och uppåt men alla barn och vuxna är välkomna att delta.

Pris: Biljetten kostar 100 kr för 1 vuxen + max 2 barn. För tillträde till museets visningar och utställningar krävs även årskort eller dagbiljett för vuxna.

KÖP BILJETT

Skapa en mexikansk pappersblomma

Lör (11/2 & 18/2) & sön (12/2 & 19/2): 13:30-14:30

Mån-fre, 13-17 februari: 11:30-12:30 & 13:30-14:30

blommorsportlov.jpg
 

Kom och lär dig göra mexikanska pappersblommor. Ta med blomman hem eller ge bort till en vän. Från 4 år och uppåt.

Pris: 60 kr för vuxen, fri entré för barn. För tillträde till aktiviteten krävs även årskort för vuxna: 140 kr/år. Begränsat antal platser, förbokning krävs. I biljetten ingår en vuxen och max två barn.

BOKA

Dekorera en blomkruka

Lördag, 18/2: 11:30-12:30 & 13:30-14:30 

Söndag 19/2: 11:30-12:30 & 13:30-14:30 

malakruka.jpg

Dekorera en blomkruka med olika färger och mönster – bara fantasin sätter gränser!

Cicela Alvarado från Mexikanska föreningen ger inspiration för hur du kan dekorera din blomkruka med mexikanska mönster. Vi kommer att använda oss av decoupageteknik – en gammal teknik för dekoration med hjälp av servetter med olika motiv. Sedan kan du ta med blomkrukan hem och plantera en blomma. 

Pris: 60 kr för vuxen, fri entré för barn. För vuxna krävs även årskort: 140 kr/år. Begränsat antal platser, förbokning krävs. I biljetten ingår en vuxen och max två barn.

KÖP BILJETT

Vad händer mer på museet?

Under hela veckan kommer vi ha ett pysselrum öppet där du bland annat kan måla pappersmasker och pyssla fritt. Om du hellre känner för sport och dans kommer du även kunna spela discopingis i discopingisrummet!

Missa inte heller en rundtur i utställningarna. Hitta inspiration till ditt pyssel och lär dig om mexikanska traditioner i ¡Viva México!, upptäck, lek och lär i Tillsammans, eller utforska vad demokrati egentligen innebär i Demokrati finns inte – vi gör den!.