svenska
Lyssna
MENY

Hela påsklovet på Världskulturmuseet

I påsk håller Världskulturmuseet extra öppet för alla påsklovslediga hela lovet. Välkommen att utforska nya utställningen Världens spel, spela med vänner och familj eller varför inte göra ett eget spel i lovverkstan som har öppet varje dag?

Öppettider under påsk:

Skärtorsdag 6 april, 11–17
Långfredagen 7 april, 11–17
Lördag 8 april, Påskafton, 11–17
Söndag 9 april, Påskdagen, 11–17
Måndag 10 april, Annandag påsk, 11–17

I övrigt gäller ordinarie öppettider.

Fri entré för barn och unga

Fri entré gäller för barn och unga upp till 19 år. Vuxna behöver köpa årskort eller dagbiljett vilket du gör via denna länk.

Ny utställning: Världens Spel

Tre personer i en spelvärld. Animation.

Kliv in i en värld av spel och utforska tusentals år av spelande, från de gamla egyptiernas favoritspel Senet till dagens blomstrande spelkultur. Tärningen är kastad!

På grund av många besökare under lov och helger måste du som vill besöka utställningen under dessa dagar boka tid för ditt besök. Det kostar inget extra, men hjälper oss att moverka trängsel bland alla spel. Du bokar din tid här. 

Till utställningssidan

Lovverkstad: Skapa ditt eget spel

Varje dag hela påsklovet 13:30-15:00.

Spel-skapa-eget.jpg

Skapa ditt eget spel och utmana vänner och familj!

Pris: 60 kr för vuxen, fri entré för barn. Begränsat antal platser, förbokning. I biljetten ingår en vuxen och två barn. För vuxna krävs även årskort vilket du kan köpa här.

Köp biljett

FAMILJELÖRDAG: BYGG EN TRISSA

15 april, 13:30-15:00.

I många olika delar av världen leks det och spelas med trissa. Bygg en egen och träna upp ett knick i snurret, så kan du tävla mot andra på våra spelplaner.

Pris: 60 kr för vuxen, fri entré för barn. Begränsat antal platser, förbokning. I biljetten ingår en vuxen och max två barn. För vuxna krävs även årskort vilket du kan köpa här.

Köp biljett

Guidad tur på museet

Varje dag 15:00-15:45.

Fem personer på guidad tur. Fotografi.

Välkomna att följa med oss på en rundvandring i vårt härliga hus, där vi berättar om utställningarna, arkitekturen, föremålen och utbudet i stort.

Kanske hittar du ett föremål i någon av våra utställningar som du känner igen eller har sett förut?

Gratis för barn upp till 19 år, ingår i årskort för vuxna. Ett årskort kostar 140 kr och går att köpa här.

Boka plats

Utställning: Tillsammans

Upptäck, lek och lär för hela familjen.

säng.PNG

Tillsammans är en utställning med lek och lär för både små och stora. Tillsammans handlar om det fantastiska och det svåra med att vara tillsammans och tar med utgångspunkt i föremål från museets samlingar upp relevanta frågor för målgruppen barn 0-12 år med vuxna.

Här utforskar barn och vuxna tillsammans och leker och lär genom både kropp, hjärta och hjärna.

Till utställningssidan

Utställning: DEMOKRATI FINNS INTE – VI GÖR DEN!

Personer i utställningen. Fotografi.

Demokrati finns inte – vi gör den! är en utställning om vikten av demokratiskt engagemang. Här möter du personliga demokratiberättelser och föremål som en serie nedslag i tid och rum, sida vid sida med forskning från Varieties of Democracy (V-Dem), vid Göteborgs universitet. I detta världsledande forskningsprogram mäts demokratisk utveckling i världen. Utställningen omsätter sedan forskningen till fem olika demokratiska ideal; rättvisa val, frihet, jämlikhet, öppenhet samt deltagande.

Vad tycker du är viktigast i en demokrati?

Till utställningssidan